Lightroom Classic

Cursus lightroom Classic voor beginners

“Net dat extra aan je foto”

Je wilt meer met je foto’s. Je wilt je foto’s snel en eenvoudig ordenen, maar ook de juiste bewerking geven. Dan is Lightroom fantastisch

 Vanaf vrijdagochtend 6 december 2024 (7 lessen)

Vrijdagochtend 6,13, en 20 december 2024,

10, 17 en 24, 31 januari 2025 van 09.30-11.30

 • De kosten bedragen € 195.- voor 7 lessen. Lossen lessen kosten € 29- per les.
 • Deze cursus vindt plaats op de roskamstraat 53, te Alkmaar

Er is een maximum van 8 personen.  Elke les ontvang je stencils en sneltoetsen om zelf aan de slag te gaan.

Wat is het voordeel van deze cursus? Lightroom is een fantastisch programma. Een veelomvattend programma met verborgen talenten. Talenten? Jep. Er zijn allerlei kleine knopjes, waarbij je zult zeggen o zit dat er ook op? JIj gaat het uiterste uit het programma halen, zodat je het handig en snel kunt gebruiken.

Werk je al met het programma, maar wil je het programma nog beter naar je hand zetten en vele goede tips ontvangen. Ook dan is dit een handige cursus.

Aanmelden

Inhoud basiscursus Lightroom Classic

Wanneer je een huis bouwt met een stevige fundering, blijft het huis beter staan en gaat het langer mee. Tijdens deze cursus ga je de fundering van Lightroom leren. Je gaat Lightroom beter in je vingers krijgen, zodat je Lightroom beter gaat begrijpen. Wanneer je dan eens filmpjes op youtube gaat volgen, weet jij tenminste waar het over gaat.


Les 1 en 2

De eerste 2 lessen staan in het teken van ordenen en het krijgen van een snelle workflow. Wat betekenen de sneltoetsen, hoe kun je handig organiseren, hoe kun je foto’s weer snel terug vinden. Hoe kun je een duidelijke, snelle selectie maken van je beste foto’s, hoe geef je kleur en sterren aan. Wat kun je allemaal in de functie bibliotheek.

Deze lessen is de focus, de modus importeren en bibliotheek.

les 3 en 4

De derde en vierde  les gaan we in de ontwikkel stand. Je gaat leren hoe  je je gehele foto kunt optimaliseren. Je gaat aan de slag met foto’s recht zetten, bijsnijden, maar ook de kleur optimaliseren en handige trucs leren op het gebied van witbalans. Verder komt het exporteren van foto’s uitgebreid aan bod, hier alvast een voorproefje 

Deze lessen is de focus exporteren en ontwikkelen

les 5 

De vijfde  les ga je selectieve bewerkingen doen, zodat je foto helemaal optimaal kunt maken.

Deze les is de focus selectief bewerken

les 6

De zesde les gaan we aan de slag met portretten en landschapsfotografie. Hoe zorg je ervoor dat de huid net iets gladder is, puistjes worden weggewerkt en de ogen stralend van het beeld komen. Maar ook hoe maak je een lucht aantrekkelijker en hoe zorg je voor een goede overloop.

Deze les is de focus Portretten bewerken en landschapsfotografie

les 7

Ga je leren hoe je het beste zwart-wit foto’s kunt omzetten, Je krijgt info over hoe deze het beste te bewerken.

De laatste les is de focus herhaling en omzetten naar zwart-wit


Interesse in de cursus Lightroom of aanmelden voor deze cursus. Laat je gevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Cursusaanbod
  
  Lees hier alles over het exporteren in Lightroom

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *