De flitser als toegevoegde waarde

Gebruik maken van de externe flitser

De flitser als toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van de flitser

Wanneer het aankomt op de flitser, denkt men dat het heel moeilijk wordt. Misschien associeer jij de flitser wel met zeer lelijk licht en ben je daardoor afgehaakt. Dat is helemaal niet nodig. Wanneer je de externe flitser goed inzet kan dat juist van toegevoegde waarde zijn en helpen om in lastige situaties betere foto’s te maken. Ik laat je aan de hand van 5 tips zien wanneer je je flitser kunt inzetten. Je zult zien dat jij het verschil kunt maken met een uitgebalanceerde flitsfoto.

Wanneer gebruik je een flitser

  1. Ga niet aan de slag met je interne flitser. Dit geeft lelijk licht en dan haak je bij voorbaat al af.
  2. Gebruik de flitser buiten met tegenlicht. Hierdoor word je model of onderwerp geen zwarte schaduw. Je zorgt ervoor dat je onderwerp in het licht gezet wordt.
  3. Koppel je flitser los en verlicht je onderwerp van de zijkant, op die manier zorg je voor een extra effect, zoals de gele bloem hierboven.
  4. Binnen met zeer weinig licht fotograferen. Je camera is niet meer in staat om een onbewogen foto te maken. De flitser zorgt ervoor dat je beeld bevroren wordt en dat jij de personen in beeld scherp op de foto krijgt. (zie foto 1 en 3)
  5. Fotograferen met sport evenementen.  De achtergrond is wazig door het meetrekken, de sluitertijd is redelijk langzaam, maar de wielrenners zijn scherp door gebruik te maken van de flitser.

Ontvang 7 tips tot het maken van betere foto’s

Meld je aan voor de cursus flitstechnieken