Cursus flitsen

Cursus flitstechnieken vanaf vrijdag 14 okt 2022

“Beter leren flitsen?’

Niveau: 4

Je zou graag meer zeggenschap over de flitser krijgen, betere foto’s maken en dit op een ontspannen en relaxte manier leren? Dan ben je aan het juiste adres.

De fotografiecursus zal zich richten voor mensen die al iets weten van fotografie, je weet wat sluitertijd, diafragma en ISO waarde betekenen.

Je kunt de flitser binnen inzetten, wanneer je heel weinig licht hebt of juist buiten met het opvullen van tegenlicht.

Je kunt alle 5 de lessen volgen voor € 133.- of losse lessen voor € 27

Wat biedt de fotografiecursus?

Gratis entree in de Hortus tuin,  koffie/thee, maximaal 8 personen en een mapje met stencils, die wekelijks wordt aangevuld.

Deze cursus vindt plaats op vrijdagmiddag 14, 28 oktober, 4 en 18 november van 13.00-15.00 in Hortus Alkmaar Berenkoog 43

Praktijkavond in overleg met locatie


les 1 De eerste stap met de flitser.  

Herhaling sluitertijd, diafragma, ISO waarde. Hoe werkt een de flitser?  Wat betekent TTL?  Hoe wordt de flitser beïnvloed door  ISO waarde, diafragma en sluitertijd.

les 2 

De M stand. Hoe bepaal je de afstand. Wat is de invloed van diafragma en ISO waarde en wat kun je doen met je sluitertijd ten opzichte van de flitser.

Les 3 Techniek. 

Wat betekent het richtgetal, gebruik maken van externe flitser, Wat betekent flitsbelichtingscompensatie, in de M stand fotograferen?

les 4 Indirect flitsen. 

Wat is het verschil tussen direct en indirect flitsen, wanneer kun je indirect flitsen, wat voor accessoires zitten er nog meer aan de flitser?

les 5

Het geleerde in de praktijk oefenen

De afgelopen lessen heb je alles geleerd over het temmen van je flitser, zodat jij de juiste hoeveelheid flitslicht uit de flitser krijgt. Dit gaan we in praktijk oefenen.


Op de hoogte blijven van cursussen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor de cursus, we nemen zo snel mogelijk contact op.


  Hieronder een voorbeeld waarom het gebruik van een flitser heel handig kan zijn.

  Je ziet hier 2 foto’s. Deze foto’s zijn gemaakt met tegenlicht. Bij de eerste foto zie je dat er schaduw valt over het gezicht. De tweede foto is gebruik gemaakt van een flitser. Het gezicht licht op waardoor het veel beter tot zijn recht komt en jij het verschil kunt maken.


  5 tips wanneer de externe flitser te gebruiken

  Benieuwd naar ervaringen van andere cursisten met deze cursus? klik hier

  Mocht je nog geen flitser hebben en heb je geen idee waar je op moet letten, lees dan dit blog

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.