Cursus flitstechnieken

 

Cursus flitstechnieken vanaf dinsdagavond 16 okt 2018

 

“Beter leren flitsen?’

 

 

Niveau: 4

 

Je hebt een flitser of bent van plan er een aan te schaffen. Je maakt wel eens gebruik van je flitser, maar vaak is de belichting niet naar je zin.

Je zou graag meer zeggenschap over de flitser krijgen, betere foto’s maken en dit op een ontspannen en relaxte manier leren? Dan ben je aan het juiste adres

De fotografiecursus zal zich richten voor mensen die al iets weten van fotografie, je weet wat sluitertijd, diafragma en ISO waarde betekenen.

Je kunt alle 5 de lessen volgen voor € 96.- of losse lessen voor € 20 

Wat biedt de fotografiecursus?

Gratis entree in de Hortus tuin,  koffie/thee, maximaal 12 personen en een mapje met stencils, die wekelijks wordt aangevuld.

 

Deze cursus vindt plaats op

dinsdagavond

16 en 30 okt, 6, 13 ,en 20 november 2018

van 19.15-21.15 in Hortus Alkmaar Berenkoog 37

Meld je aan

5 tips wanneer de externe flitser te gebruiken

fotografiecursusfotografiecursus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar ervaringen van andere cursisten met deze cursus? klik hier

Mocht je nog geen flitser hebben en heb je geen idee waar je op moet letten, lees dan dit blog

 

les 1 De eerste stap met de interne flitser.  

Herhaling sluitertijd, diafragma, ISO waarde. Hoe werkt een interne flitser?  Wat betekent TTL?  Hoe wordt de flitser beïnvloed door  ISO waarde, diafragma en sluitertijd.

 

les 2 

De M stand. Hoe bepaal je de afstand. Wat is de invloed van diafragma en ISO waarde en wat kun je doen met je sluitertijd ten opzichte van de flitser.

 

Les 3 Techniek. 

Wat betekent het richtgetal, gebruik maken van externe flitser, Wat betekent flitsbelichtingscompensatie, in de M stand fotograferen?

 

les 4 Indirect flitsen. 

Wat is het verschil tussen direct en indirect flitsen, wanneer kun je indirect flitsen, wat voor accessoires zitten er nog meer aan de flitser?

 

les 5

Creatief aan de slag. 

Creatief aan de slag met de interne flitser. Hoe kunnen we de interne flitser positief beïnvloeden. We gaan aan de slag met stukken wit doorzichtig plastic, wit papier en andere materialen.


 

 

 

Op de hoogte blijven van cursussen? Meld je aan voor de nieuwsbrief