Gevorderde cursus fotografie

Gevorderde cursus fotografie

gevorderde cursus fotografie

Wat kun je verwachten van deze gevorderde cursus fotografie?

“Beeld stijl en technische kennis”

Deze cursus is een afwisseling van fotograferen en technische kennis. Aan de slag met lijnenspel, panning, maar ook het afdrukken van foto’s. Tevens ga je leren hoe je zelf je camera schoon kunt maken. Diafragma, sluitertijd en ISO waarde zijn jou niet geheel onbekend.

Heb je al eens een cursus gevolgd of fotografeer je al een tijdje uit de automaat, dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Naar leuke locaties, maar ook het beeld van deze locaties evalueren.


De cursus bestaat uit 6 lessen op diverse locaties op vrijdagmiddag 31 januari, donderdagavond 13 maart en vrijdag 7 en 28 februari en 7 en 21 maart 2025

Bij voldoende deelname is deze cursus ook op de woensdagavond en een zaterdag op 5, 12 en 19 februari, 5, zaterdag 15 en 26 maart

vrijdagmiddag 31 januari van 13.00-15.00 lijnenspel Alkmaar.

Vrijdagochtend 7 februari vondelstraat 31 te Alkmaar van 09.30-11.30 nabespreken foto’s met panning. Grootte bestand, kleur, afbeeldingen afdrukken

Vrijdagochtend 28 februari, Societiët, Lutik oudorp van 09.30-11.30, zwart wit fotografie in de stad.

Vrijdagmiddag 7 maart van 15.00-17.00, strand petten, lijnenspel, werken met tegenlicht.

Donderdagavond 13 maart van 18,30-20.30 wielerbaan Alkmaar (panning)

Vrijdagochtend 21 maart van 09.30.11.30 Camera schoonmaken, zwart wit foto’s bekijken afdrukken van foto’s, Vondelstraat 31 te Alkmaar.

Kosten:  € 171.-  voor 6 lessen of  € 29,50  per les voor lossen lessen.

Aanmelden

Les 1: 

“Lijnenspel”

Wat maakt een foto een “te gekke” foto en wat maakt een foto het “net” niet. Ik neem diverse foto’s mee, van diverse fotografen en jij gaat beoordelen wat jij een fijn beeld vindt en wat niet, maar vooral waarom. Het thema is lijnenspel. De opdracht voor deze les is dus ook lijnenspel en dat kan echt van alles zijn. We gaan in de binnenstad van Alkmaar aan de slag.

les 2:  Panning

“bewegingsonscherpte onder controle krijgen” en gebruik maken van panning.

We gaan o.a bewegende auto’s fotograferen en jij gaat uitvinden wat de beste sluitertijd is en hoe je dit kunt verkrijgen. Je gaat spelen met sluitertijd, diafragma en ISO waarde en gaat dit zo goed mogelijk combineren voor een te gekke plaat. Tevens ga je het voertuig scherp op de foto krijgen en je achtergrond mooi onscherp.

les 3:

RAW/Kleurruimte

In welk formaat fotografeer jij? We gaan ons richten op RAW fotografie, maar ook op de kleurruimte van het beeld. Hoe kun je kleuren verbeteren en hoe zit dit in elkaar. We kijken dus naar de mogelijkheden van jouw camera. We bekijken de stappen van A tot Z.

Deze les ga je ook kijken naar verschillende papier soorten en gaan we foto’s afdrukken op professioneel fotopapier. Wat is er op de markt en wat moet je weten over afdrukken.

hyperfocal distance/ De optimale scherpte van de lens. hoe maak je je camera schoon, beeldmateriaal bekijken

Les 4: Zwart wit

Het beeldmateriaal van de les ervoor bekijken. Op wat voor materiaal hebben we uitgeprint, hoe ziet dat eruit en wat zie je als je het uitprint en op de computer.

Fotograferen in zwart wit in de binnenstad.

les 5: Strand, werken met licht

“licht beter onder controle krijgen”

Wat is een betere plek dan het strand, om licht onder controle te krijgen. Ik ga je leren om in je camera de functie licht vast te zetten, maar ook het beste uit de functie HDR te halen en werken met tegenlicht. Kortom licht wordt deze les de lijdraad.

les 6: camera schoon maken

Een technische les, maar erg handig om te begrijpen hoe het scherpstellen van de lens in zijn werk gaat. We gaan handmatig scherpstellen, maar ook met de functie autofocus en ik ga iets uitleggen over hyperfocal distance. Verder ga ik je leren om je camera zelf schoon te maken. Welke producten kun je hiervoor gebruiken en hoe gaat dit in zijn werk. Kortom een leerzame les. Beeldmateriaal bekijken.
Tevens gaan we deze les ons richten op uitprinten. Wat voor materiaal heb je. Wat voor soorten foto papier zijn er en wanneer druk je op welk materiaal af. We gaan beeld in groot formaat af laten drukken.


  Een workshop die mooi aansluit op deze lessen is de workshop

   "moeilijk licht in de molen"

  Een andere Cursus die goed aansluit op deze cursus is de

  cursus flitsen

  Terug naar het gehele

  cursusaanbod

  Eén antwoord op “Gevorderde cursus fotografie”

  1. Hoi Linda,
   Jullie waren gisteren aan het fotograferen op de wielerbaan, waar ik aan het fietsen was.
   Komen deze foto’s nog op een site of zo ?
   Ik ben nl wel benieuwd.
   Gr. Patrick Balder

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *