Gevorderde cursus deel 2

Gevorderde cursus deel 2

Wat kun je verwachten van deze cursus?

“Beeld stijl en technische kennis”

Deze cursus is voor de gevorderde onder ons. Je weet inmiddels wel aardig wat van Diafragma, sluitertijd en ISO waarde, maar je zoekt extra uitdaging. Beoordeeld worden op je werk, werk van andere zien en weer nieuwe technieken aangereikt krijgen.

Heb je al eens een cursus gevolgd of heb je deel 1 van de gevorderde gevolgd, dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Wat is het verschil met de gevorderde cursus deel 1.  Tijdens cursus deel 2 krijg je opdrachten mee en worden we kritischer op het beeld (niet gevreesd, ik ben voorstander van positieve en opbouwende kritiek en de bedoeling is dat jij verder komt).

Deze cursus is een afwisseling van beeld, stijl en technische kennis.


De cursus bestaat uit 5 lessen op diverse locaties

Dinsdagavond 12  februari en 5 maart  van 19.15-21.15 op de Roskamstraat 53  te Alkmaar. Hier vinden de technische lessen plaats en zullen we elkaars beeldmateriaal beoordelen.

Dinsdagavond 26 februari en 19 maart van 19.15-21.15 zitten we in het kooltuintje nr 5 in de binnenstad van Alkmaar. Tijdens deze les richten we ons op beeldstijl.

zaterdagochtend 30 maart van 10.00-12.00 op het strand van Egmond aan Zee, (bad zuid). Thema tegenlicht.

Kosten:  € 105.-  voor 5 lessen of  € 22.-  per les voor lossen lessen.

Aanmelden

Les 1: 

RAW/Kleurruimte

In welk formaat fotografeer jij? We gaan ons richten op RAW fotografie, maar ook op de kleurruimte van het beeld. Hoe kun je kleuren verbeteren en hoe zit dit in elkaar. We kijken dus naar de mogelijkheden van jouw camera. We bekijken de stappen van A tot Z.

Deze les ga je ook kijken naar verschillende papier soorten en gaan we foto’s afdrukken op professioneel fotopapier. Wat is er o de markt en wat moet je weten over afdrukken.

les 2:

“Lijnenspel”

Wat maakt een foto een “te gekke” foto en wat maakt een foto het “net” niet. Ik neem diverse foto’s mee, van diverse fotografen en jij gaat beoordelen wat jij een fijn beeld vindt en wat niet, maar vooral waarom. Het thema is lijnenspel. De opdracht voor deze les is dus ook lijnenspel en dat kan echt van alles zijn. We gaan in de binnenstad van Alkmaar aan de slag.

les 3:

hyperfocal distance/ De optimale scherpte van de lens. hoe maak je je camera schoon, beeldmateriaal bekijken

Een technische les, maar erg handig om te begrijpen hoe het scherpstellen van de lens in zijn werk gaat. We gaan handmatig scherpstellen, maar ook met de functie autofocus en ik ga iets uitleggen over hyperfocal distance. Verder ga ik je leren om je camera zelf schoon te maken. Welke producten kun je hiervoor gebruiken en hoe gaat dit in zijn werk. Kortom een leerzame les. Beeldmateriaal bekijken.
Tevens gaan we deze les ons richten op uitprinten. Wat voor materaail heb je. Wat voor soorten foto papier zijn er en wanneer druk je op welk materiaal af. We gaan beeld in groot formaat af laten drukken.

les 4:

“bewegingsonscherpte onder controle krijgen” en gebruik maken van panning

We gaan o.a bewegende auto’s fotograferen en jij gaat uitvinden wat de beste sluitertijd is en hoe je dit kunt verkrijgen. Je gaat spelen met sluitertijd, diafragma en ISO waarde en gaat dit zo goed mogelijk combineren voor een te gekke plaat. Tevens ga je het voertuig scherp op de foto krijgen en je achtergrond mooi onscherp.

Les 5:

“licht beter onder controle krijgen”

Wat is een betere plek dan het strand, om licht onder controle te krijgen. Ik ga je leren om in je camera de functie licht vast te zetten, maar ook het beste uit de functie HDR te halen en werken met tegenlicht. Kortom licht wordt deze les de lijdraad.

Meedoen met deze cursus? Meld je hieronder aan.
Een workshop die mooi aansluit op deze lessen is de workshop

 "moeilijk licht in de molen"

Een andere Cursus die goed aansluit op deze cursus is de

cursus flitsen

Terug naar het gehele

cursusaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *