Gevorderde cursus

Gevorderde cursus

Wat kun je verwachten van deze cursus?

“Beeld stijl en technische kennis”

Deze cursus is een afwisseling van fotograferen en technische kennis. Aan de slag met lijnenspel, panning, maar ook het afdrukken van foto’s. Tevens ga je leren hoe je zelf je camera schoon kunt maken. Diafragma, sluitertijd en ISO waarde zijn jou niet geheel onbekend.

Heb je al eens een cursus gevolgd of fotografeer je al een tijdje uit de automaat, dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Naar leuke locaties, maar ook het beeld van deze locaties evalueren.


De cursus bestaat uit 5 lessen op diverse locaties op vrijdagochtend 28 januari, vrijdag 4 en zaterdag 12 februari , vrijdag 4 en 11 maart 2022

vrijdagochtend 28 januari 2022 van 09.30-11.30 lijnenspel in parkeergarage Alkmaar.

Vrijdagochtend 4 februari roskamstraat 53 van 09.30-11.30 afdrukken van foto’s

zaterdagochtend 12 februari van 09.30-11.30 Strand Egmond (panning) strandfietsers fotograferen.

Vrijdagochtend 4 maart Roskamstraat 53 van 09.30-11.30, camera schoon maken.

vrijdagmiddag 11 maart van 15.00-17.00 op het strand Petten. Thema tegenlicht.

Kosten:  € 130.-  voor 5 lessen of  € 27  per les voor lossen lessen.

Aanmelden

Les 1: 

“Lijnenspel”

Wat maakt een foto een “te gekke” foto en wat maakt een foto het “net” niet. Ik neem diverse foto’s mee, van diverse fotografen en jij gaat beoordelen wat jij een fijn beeld vindt en wat niet, maar vooral waarom. Het thema is lijnenspel. De opdracht voor deze les is dus ook lijnenspel en dat kan echt van alles zijn. We gaan in de binnenstad van Alkmaar aan de slag.

les 2:

RAW/Kleurruimte

In welk formaat fotografeer jij? We gaan ons richten op RAW fotografie, maar ook op de kleurruimte van het beeld. Hoe kun je kleuren verbeteren en hoe zit dit in elkaar. We kijken dus naar de mogelijkheden van jouw camera. We bekijken de stappen van A tot Z.

Deze les ga je ook kijken naar verschillende papier soorten en gaan we foto’s afdrukken op professioneel fotopapier. Wat is er op de markt en wat moet je weten over afdrukken.

les 3:  Panning

“bewegingsonscherpte onder controle krijgen” en gebruik maken van panning

We gaan o.a bewegende auto’s fotograferen en jij gaat uitvinden wat de beste sluitertijd is en hoe je dit kunt verkrijgen. Je gaat spelen met sluitertijd, diafragma en ISO waarde en gaat dit zo goed mogelijk combineren voor een te gekke plaat. Tevens ga je het voertuig scherp op de foto krijgen en je achtergrond mooi onscherp.

hyperfocal distance/ De optimale scherpte van de lens. hoe maak je je camera schoon, beeldmateriaal bekijken

Les 4:  Je camera zelf schoonmaken


Een technische les, maar erg handig om te begrijpen hoe het scherpstellen van de lens in zijn werk gaat. We gaan handmatig scherpstellen, maar ook met de functie autofocus en ik ga iets uitleggen over hyperfocal distance. Verder ga ik je leren om je camera zelf schoon te maken. Welke producten kun je hiervoor gebruiken en hoe gaat dit in zijn werk. Kortom een leerzame les. Beeldmateriaal bekijken.
Tevens gaan we deze les ons richten op uitprinten. Wat voor materiaal heb je. Wat voor soorten foto papier zijn er en wanneer druk je op welk materiaal af. We gaan beeld in groot formaat af laten drukken.

les 5: Strand, werken met licht

“licht beter onder controle krijgen”

Wat is een betere plek dan het strand, om licht onder controle te krijgen. Ik ga je leren om in je camera de functie licht vast te zetten, maar ook het beste uit de functie HDR te halen en werken met tegenlicht. Kortom licht wordt deze les de lijdraad.

les 6: Een start met de flitser

Het beeldmateriaal van de les ervoor bekijken. Op wat voor materiaal hebben we uitgeprint, hoe ziet dat eruit en wat zie je als je het uitprint en op de computer.

Verder gaan we deze les een start maken met de flitser, wat is hier de toegevoegde waarde van. Heb je een externe flitser dan gaan we hier mee aan de slag, heb je alleen een interne flitser dan gaan we het beste uit je interne flitser halen.

Meedoen met deze cursus? Meld je hieronder aan.
  Een workshop die mooi aansluit op deze lessen is de workshop

   "moeilijk licht in de molen"

  Een andere Cursus die goed aansluit op deze cursus is de

  cursus flitsen

  Terug naar het gehele

  cursusaanbod

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *