Linda Karels

Hier zie je Linda Karels. Als kind had ik al interesse in fotografie en begon ooit met fotorolletjes. Na vele jaren voor de klas te hebben gestaan, besloot ik mijn hart te volgen en me om te scholen als fotograaf. Inmiddels werk ik alweer 10 jaar als fotograaf.

Ik neem mensen graag mee de natuur in. Voelen dat je echt leeft. Op pad met een harde storm, kou of een mooie zonsondergang. Op de website komt alles samen, de elementen uit de natuur , de liefde voor het les geven en het maken van prachtige foto’s

Jij wilt ontspannen, op leuke locaties, verder komen met fotografie

De filosofie achter de cursussen

De filosofie achter de cursussen is dat je fotografie moet ervaren. Je wilt je camera leren kennen, uit de automaat en het verschil maken met foto’s van je mobiele telefoon. Tijdens de cursus ontvang je een prachtig boek of je hebt het boek al aangeschaft, wat maakt dat je de leerstof kunt herhalen.

Daarom zijn de fotografiecursussen altijd opgebouwd uit een stukje theorie en een deel praktijk. Dan kun jij het geleerde direct uitproberen. Duren de fotografiecursussen niet te lang en wordt het geleerde herhaald.

Plezier beleven aan het fotograferen is onderdeel van de cursussen. De fotografiecursussen worden altijd op een inspirerende locatie gegeven. Wanneer je plezier beleeft tijdens het fotograferen, zul je makkelijker een stap verder komen.

Zijn de fotografiecursussen alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Zekers niet. Ga je je eigen bedrijf starten, wil je betere foto’s op jouw website, dan is het aan te raden om een basiscursus fotografie te volgen. Je leert je camera kennen, begrijpt wat de camera doet en begrijpt direct hoe je betere foto’s kunt maken.

Jij start bij de beginners of basiscursus en kunt je niveau zo ver brengen als jij wilt. Na een beginnerscursus kun je aaneengesloten de basisplus cursus volgen. Er zit ene duidelijke opbouw in van de basis of beginners ga je verder naar e basisplus en daarna kun je doorstromen naar de gevorderde cursus.

Na de gevorderde kun je aansluiten bij de gevorderde deel 2 

Fotografieworkshops

Wil je zo nu en dan lekker ontspannen op pad, andere mensen op het gebied van fotografie leren kennen en je niveau op het gebied van fotografie verhogen, dan kun je kiezen uit de vele fotografieworkshops.

De workshops zijn altijd op leuke locatie’s, zodat je direct het gevoel hebt dat je er even tussenuit bent. Een greep uit het aanbod workshops.

In het voorjaar gaan we naar een boerderij en gaan midden in de Egmondermeer fotograferen, Er is nog een te gekke locatie in de Egmondermeer, in een heuze molen, de Wimmenumermolen.

Elke workshop heeft weer een ander niveau. Er zijn workshops voor de beginners, zoals het leren kennen van de macrolens,  Maar ook voor de gevorderde is er iets te beleven zoals het onderwerp moeilijk licht, deze workshop vindt plaats in de Wimmenumermolen.

Er zijn ook workshops voor degene die zijn fotografiekennis wil bijhouden. Die eens in de drie maanden op pad wil, zijn vragen wil stellen en nog even gezellig wil nazitten. Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen bij het drieluik

Wil je liever een hele dag in een kleine groep op pad, dan is er een mogelijkheid om een dag mee te gaan naar Texel. Het aanbod wordt dan geheel afgestemd op de groep.

Het gehele aanbod kun je hier vinden

Hoe wordt een fotografiecursus aangeboden

Jij als cursist staat centraal. Over elke les wordt grondig nagedacht.  De beginners en gevorderde cursussen worden bewust overdag gegeven, zodat het geen jij leert, direct in de praktijk uitgeprobeerd kan worden. Daarom is de basis cursus fotografie alleen in mei, juni in de avond, zodat je het geen je leert direct kunt uitproberen. Elke les heeft een duidelijke opbouw en wordt gedoceerd aangeboden.  Dat wil zeggen dat de leerstof in kleine hoeveelheden wordt aangeboden en direct tijdens de lessen geoefend wordt. De les erna wordt dit teruggekoppeld en wordt het volgende onderdeel aangeboden. Op die manier beklijft de leerstof, waardoor je het geen je geleerd hebt, kunt toepassen. Verder wordt naar ieders niveau gekeken en wordt je uitgedaagd, als dit nodig is.

Cursusaanbod

Tijdens een fotoshoot

Jouw wensen staan voorop. Samen wordt gekeken wat te gekke locatie’s zijn en hoe jij of jullie zo optimaal mogelijk in beeld gebracht kunt worden Ze stelt jou of jullie op je gemak en neemt de tijd voor een shoot. Ben jij of jullie opzoek naar een fotograaf die een creatieve slag heeft, dan ben je aan het juiste adres.

Je kunt zowel voor je bedrijf als gewoon prive foto’s laten maken, met je hele gezin of je hele familie op de foto.


Leren kijken naar de dingen om je heen,
geniet van de onbewaakte momenten.
Zie hoe mooi de dingen zijn, zoals ze zijn.
Uitgaan van het pure, de schoonheid die overal in verscholen zit,
of het nu een prachtig slakkenhuis is, een flinke storm,
een mooi doorleefd gezicht of het prille van een kind is.
Het is mooi in zijn pure vorm”.

De liefde die ik voel,
De vreugde in mijn hart,
de natuur, de mens, de ziel.
Mooie momenten vastleggen,
dat is wat ik wil.