Masterclass fotografie

Masterclass fotografie

Kijken, kijken en nog eens kijken

Welk verhaal wil jij vertellen?

Woorden omzetten in beeld. Wat zie jij in bovenstaande serie? Je vertelt een verhaal, maar wat ziet de ander in jouw vertelling? Hoe kun jij een gevoel omzetten in plaatjes.

Storrytelling, blauwdruk en werken met licht

Tijdens deze cursus gaan we kijken. We gaan een verhaal in beeld brengen, je afbeelding van negatief naar positief omzetten en werken met licht.

Wat wil jij in beeld brengen?

Tijdens de eerste les, ontvang je allerlei tips hoe je een verhaal in beeld kunt brengen. Verder vertel ik mijn ervaringen hoe ik een bruiloft weergeef. Hoe je hierbij de emoties kunt vangen.

We gaan werk van andere bekijken en jij gaat aan de slag met het maken van een drieluik.

Blauwdruk

Deze les gaat over van positief naar negatief en andersom. Je gaat nadenken wat voor afbeelding het meest geschikt is voor het maken van een blauwdruk. Maar je krijgt ook les over het vervaardigen van negatieven. Hoe gaat dit in de donkere kamer en hoe kunnen we dit met een blauwdruk nabootsen. De laatste les wordt jouw afbeelding positief of negatief afgedrukt op een doorzichtig vel papier. Hiermee gaan we de blauwdruk maken.


Licht

Het maximale eruit halen. Tijdens les 3 gaan we werken met licht. Hoe valt het licht op het gezicht. We kijken ook naar schilderijen van vroeger en het gebruik maken van licht in landschappen. Jij bepaald hoe je dit wilt vormgeven.

Laatste les

Tijdens de laatste les maken we de blauwdruk en bespreken we al het gemaakte werk die we tijdens alle lessen gemaakt hebben.

Het is de bedoeling dat je tussendoor zelf je thema gaat uitwerken. Dit bespreken we tijdens de lessen.

Wel gaan we werken met studiolampen tijdens de les, zodat je kunt zien hoe licht op een gezicht valt, we kunnen eventueel tijdens de lessen naar een locatie om te oefenen.


Data 2025

Dinsdagavond 8 en 22 april, 6 en 20 mei 2025

Kosten € 129.-, maximaal 7 deelnemers, inclusief materiaal voor het maken van de blauwdruk.Je weet al iets van fotografie, maar zoekt uitdaging en samen komen met andere.


Lijkt je het gaaf om mee te doen, meld je aan

We nemen zo snel mogelijk contact op

    Terug naar het overige cursusaanbod