Nachtfotografie cursus


“Haal alles uit je camera op het gebied van nachtfotografie”

nachtfotografie cursus
Meld je aan

Nachtfotografie cursus

Wat maakt deze nachtfotografie cursus zo leuk? Je gaat op een andere manier fotograferen. Je gaat het uiterste uit je camera halen en werken met extreem lange sluitertijden. Dit alles ga je onder begeleiding leren, zodat het geen je doet, ook nog een fantastisch resultaat heeft.

Het fijne aan 3 lessen is dat je de les erna nog even teug kunt blikken op je werk vragen kunt stellen en je foto’s kunt verbeteren. Na 3 lessen heb je het fotograferen in het donker onder de knie.

Gedurende 3 dinsdagavonden kom je alles te weten over nachtfotografie. Deze cursus vindt plaats op

Dinsdagavond 14, 21 en 28 januari 2025 van 19.15-21.15

Waar wordt deze nachtfotografie cursus gegeven?

Tijdens de lessen ga je direct in de praktijk aan de slag, daarom is gekozen om twee lessen nachtfotografie cursus in het centrum van Alkmaar te geven. Op die manier kun jij optimaal gebruik maken van de verlichting van de stad. De laatste les gaan we naar een gave locatie op het industrieterrein en gaan we aan de slag bij het tankstation met lijnenspel.

Er zitten 8 mensen in een les.

De kosten voor deze cursus bedragen € 86.- voor 3 lessen. lossen lessen kosten € 29.- per les.


Voor deze cursus is het handig dat je op de hoogte bent van ISO waarde, sluitertijd en diafragma. Je gaat het uiterste uit deze componenten halen. Verder is het raadzaam om een statief mee te nemen en voldoende batterijen.

Opbouw nachtfotografie lessen

Les 1:  Wat is het verschil tussen overdag en ‘s avonds fotograferen. Hoe maak je de perfecte avond foto. Wat voor diafragma kun je het beste gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je foto er haar scherp uit ziet. De techniek van de camera gaan we tot het uiterste brengen.

les 2:  Creatief aan de slag. Het uiterste uit de camera halen. Bokeh effect en


schrijven met licht. Deze les gaan we de langzame sluitertijd inzetten met het fotograferen van beweging. Denk aan strepen van auto’s, fietsers en brommers met licht, maar ook het meebrengen van zaklampen om extra eigen licht te creëren.

les 3:  Moeilijkheden met nachtfotografie, hoe kun je dit het beste oplossen, zoals onweer, het poollicht of het fotograferen van de  maan of sterren. Tips over triggers en het gebruik maken van filters. In de praktijk gaan we aan de slag met lijnenspel op een gave locatie, zie hieronder.


Interesse in de nachtfotografiecursus?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Overige cursus aanbod

    Terug naar de home page

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *