Nachtfotografiecursus

nachtfotografiecursus Alkmaar bij nacht Alkmaar bij nacht

Nachtfotografie cursus

 

“Haal alles uit je camera op het gebied van nachtfotografie”

Wat maakt nachtfotografie zo leuk? Je gaat op een andere manier fotograferen. Je gaat het uiterste uit je camera halen en ja gaat werken met extreem lange sluitertijden. Dit alles ga je onder begeleiding leren, zodat het geen je doet, ook nog een fantastisch resultaat heeft.

Gedurende 4 dinsdagavonden kom je alles te weten over nachtfotografie. Deze cursus vindt plaats op dinsdagavond 8, 15, 22 en 29 januari  2019 van 19.15 – 21.15.    

Tijdens de lessen ga je direct in de praktijk aan de slag, daarom is gekozen om de nachtfotografie cursus in het centrum van Alkmaar te geven. Op die manier kun jij optimaal gebruik maken van de verlichting van de stad. Gekozen is voor een te gekke locatie op het Kooltuintje nummer 5.

De kosten voor deze cursus bedragen € 84.- voor 4 lessen. lossen lessen kosten € 22 per les.


Voor deze cursus is het handig dat je op de hoogte bent van ISO waarde, sluitertijd en diafragma. Je gaat  het uiterste uit deze componenten halen. Verder is het raadzaam om een statief mee te nemen en voldoende batterijen.

 

 

Les 1:  Wat is het verschil tussen overdag en ‘s avonds fotograferen. Hoe maak je de perfecte avond foto. Wat voor diafragma kun je het beste gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je foto er haar scherp uit ziet.

les 2:  Creatief aan de slag. Het uiterste uit de camera halen. Bokeh effect

les 3:  Moeilijkheden met nachtfotografie, hoe kun je dit het beste oplossen, zoals onweer, het poollicht of het fotograferen van de  maan of sterren. Tips over triggers en het gebruik maken van filters

les 4: schrijven met licht. Deze les gaan we de langzame sluitertijd inzetten met het fotograferen van beweging. Denk aan strepen van auto’s, bewegende lampjes fietsers en brommers met licht.

 

Meld je aan

Overige Cursusaanbod