Spiegelreflex camera

Je wilt iets in handen hebben

Of ik bevooroordeeld ben, dat weet ik niet, maar zelf fotografeer ik met een spiegelreflex camera. Ik heb een fijne Canon camera en kan deze blindelings bedienen. Het is mijn maatje en zonder de camera, geen te gekke foto’s.

De afgelopen jaren heb ik geen afname gezien van spiegelreflex camera’s. Vele cursisten komen nog steeds braaf met een spiegelreflex. De spiegelreflex is de nostalgische voorganger van de systeemcamera. De spiegelreflex camera wordt nog steeds veelvuldig gebruikt, maar wordt opgevolgd door de systeem camera.

Spiegelreflexcamera

De spiegelreflex is de grootse en zwaarste van de drie. Een spiegelreflex camera heb je van instapmodel tot professionele body.
Een instapmodel is perfect om te leren fotograferen. Bij een spiegelreflex camera heb je de mogelijkheid om lenzen te verwisselen, externe flitsers aan te sluiten en Diafragma, ISO waarde en sluitertijd in te stellen. Tevens heb je voor een spiegelreflex veel toebehoren, zoals een grijsfilters,polarisatie filter,  je flitser los koppelen, afstandsbediening etc.
Lenzen zijn van goede kwaliteit en je kunt met telelenzen goed inzoomen.  Het voordeel van de spiegelreflex camera is dat de batterij relatief lang mee gaat, dat je veel toebehoren erbij kunt gebruiken en dat dure lenzen van goede kwaliteit zijn. Nadelen: de camera is zwaar, de niet full frame modellen geven op het gebied van ISO waarde veel ruis.
De vraag is of deze technieken in de toekomst ingehaald gaat worden door een systeem camera.

Deze camera is geschikt voor de fotograaf die meer wil met fotografie, die misschien ook vogeltjes wil fotograferen, die wil beschikken over toebehoren en die het er voor over heeft om met een zware camera te lopen.

Afbeeldingsresultaat voor spiegelreflex

Voordelen

De lenzen zijn goed in staat om scherpte diepte aan te brengen. Je kunt vele diverse lenzen op je camera plaatsen en daarmee extreem inzoomen. De knoppen zitten op een fijne afstand van elkaar en na een aantal lenzen is de camera makkelijk te bedienen.

Zijn er ook nadelen

Natuurlijk,

Het is een wat grotere camera en wat je in je scherm ziet is niet wat je scherp ziet.

Een systeem camera laat je direct de scherpte diepte zien, dat doet een spiegelreflex camera niet. Na het maken van de foto, kun je goed zien wat er scherp is.

Keuzes

Na het lezen van dit blog heb je misschien wat meer inzicht bij het maken van een keuze. Kies iets wat bij jou past.  Bedenk of je direct zoom lenzen nodig hebt, omdat vogeltjes fotograferen helemaal jou ding is.

Heb plezier in het fotografen, vooral plezier.

Wil je graag zonder frustratie relax aan de slag, schrijf je in voor een basiscursus fotografie in de omgeving van Alkmaar

Cursusaanbod