Stap voor stap leren fotograferen

Stap voor stap leren fotograferen

Waarom kiezen voor dit boek?

Jij fotografeert overwegend in de automaat en heel soms ga je hier wel eens uit. Je hebt wel eens iets over fotografie gelezen, maar valt terug in de veilige modus van het toestel. Op goed geluk schiet je de plaatjes en er zit altijd wel een goede bij.

Je geluk vergroten

Maar wat als je dat geluk eens kunt vergroten. Dat je van een toevalstreffer naar vele prachtige foto’s gaat.

Jip en Janneke taal

Je camera begrijpen en weten wat je aan het doen bent. Gewoon in Jip en Janneke taal wordt je aan de hand genomen. Elk hoofdstuk beschrijft exact hoe je makkelijk uit de automaat kunt.

De wereld ontdekken

Het is tof om met andere ogen naar de wereld te kijken. Om ineens een lieveheersbeestje te ontdekken, de structuur van een bloem te zien, een storm te ervaren of bijzondere paddenstoelen te ontdekken. Wanneer het fotograferen leuker wordt zul je eerder met het toestel op pad gaan.

Een echt doe-boek

Je krijgt een stukje uitleg en daarna kun je dit direct doormiddel van een opdracht uitproberen. Zo leer je de camera echt kennen en wordt het steeds een leuker.

Eenvoud is het toverwoord

Eenvoud is het toverwoord. Belangrijk vind ik dat jij kunt begrijpen wat ik uitleg. Dat is de reden dat het boek stap voor stap leren fotograferen heet. Het is mijn doel, dat jij de camera beter onder controle krijgt, dat je uit de automaat gaat en het optimale uit het toestel haalt. Het is zo ontzettend leuk om te zien dat mensen plezier gaan beleven aan fotografie. Beter naar de wereld om hun heen kijken en de camera als hulpmiddel gebruiken. Dan kun je optimaal gaan genieten en is het toestel geen vervreemd object meer.

Wanneer je de basis goed in de vingers krijgt, wordt fotografie steeds leuker.

Kortom: wil jij eenvoudig meer uit je camera halen, de natuur in met leuke opdrachten, dan zou ik zeker voor dit boek kiezen.

Even door het boek bladeren? Kijk onderstaand filmpje

Voor maar € 31.95 heb jij het gratis de volgende dag in huis

stap voor stap leren fotograferen

Wat biedt het boek

Eenvoudige uit de automaat

Jij wilt uit de automaat van de camera. Gewoon in Jip en Janneke taal stap voor stap vooruit. Dan is dit boek echt iets voor jou. Jij gaat na het lezen van dit boek je camera optimaal benutten.

Heldere uitleg

Linda Karels heeft affiniteit met lesgeven. Na het basisonderwijs heeft zij zich omgeschoold tot fotograaf. Inmiddels geeft ze al 10 jaar fotografiecursussen en weet dit fijnzinnig uit te leggen. Alle vragen die de afgelopen jaren door cursisten zijn gesteld, hebben bijgedragen aan dit prachtige boek.

Uitleg over de camera: ‘zoals Sony, Canon, Nikon, Fuji en Lumix’

Elke instelling wordt uitvoerig besproken, zodat jij dit heel eenvoudig kunt toepassen. Diverse merken camera’s worden apart benoemd, zodat jij de functie eenvoudig op jouw toestel kan vinden.

Een vaste opbouw met leuke opdrachten

Ieder hoofdstuk heeft een vaste opbouw. Een stukje theorie, vele voorbeelden, een opdracht en tips. Een doe boek waarneem je vooruit gaat komen.

Diafragma, sluitertijd en ISO-waarde

Er is veel aandacht voor het instellen van het diafragma, sluitertijd en de ISO-waarde. Ingewikkelde termen worden na het lezen van dit boek eenvoudig.


Hier zie je een stukje uit hoofdstuk 3 over het toepassen van diafragma.

Hieronder zie je het inkijkexemplaar


Het boek bestaat uit 128 pagina’s en is 17 x 24 cm

Hieronder zie een stukje uit hoofdstuk 2 over het toepassen van belichtingscompensatie.

De kosten van het boek € 31,95 . Gratis verzending

Zou je het boek graag in de winkel willen aanschaffen, dat is mogelijk in de omgeving van Alkmaar, zie onderstaande adressen.

Boekhandel Dekker, te Egmond aan zee.

Hortus Alkmaar, Berenkoog 43, te Alkmaar.

Heb je vragen over het boek, laat het gewoon even weten.

    stap voor stap leren fotograferen

    Alvast een blog lezen

    Het boek omvat de basis en de na de basis cursus, waarbij er zo nu en dan in het boek een uitstapje wordt gedaan naar de nachtfotografie cursus en er tips in zijn verwerkt over het werken met filters.

    Kleine stukken uit het boek zijn in blogs omgezet. In dit blog kun jij een stuk lezen over het zoomen met de camera. Een ander blog gaat over diafragma, scherpte diepte aanbrengen. Het het boek ‘stap voor stap leren fotograferen’ heeft elk hoofdstuk een aantal voorbeeld foto’s, zodat je direct kunt zien wat het resultaat kan worden en wat hierop van invloed is.