Systeem camera

Jij wilt iets met fotografie gaan doen

Jij wilt het verschil maken met foto’s van de telefoon.

Is fotografie helemaal nieuw voor jou, dan is een systeem camera de moeite waard om mee aan de slag te gaan. Je hebt nog geen lenzen van andere camera’s en het besturingssysteem van de camera moet je toch opnieuw gaan leren.

Je bent in staat om later nog andere lenzen erbij de kopen en wilt een goede start maken.

Systeem camera

Deze camera maakt zijn opmars en of dit type camera de toekomst gaat worden, daar zijn de meningen nog over verdeeld.
De systeem camera zit tussen de compact en spiegelreflex camera in. Het heeft de compactheid van een compact camera, maar de mogelijkheden van een spiegelreflex. Je kunt de lenzen wisselen en een losse flitser gebruiken, daarnaast is de ISO waarde van een hoge kwaliteit en diafragma, ISO en sluitertijd kan je zelf instellen.
De ideale camera zou je zeggen. Maar er zitten nog wel een paar haken en ogen aan. Zo is de capaciteit van de batterijen lager dan van een spiegelreflex. Zo kan de Sony A7 maar 240 foto’s maken op een batterij. De lenzen zijn nog niet geperfectioneerd. Lenzen gebruiken van je oude camera is lastig. De camera is nog niet geschikt om extreem in te zoomen, wat je nodig hebt om bijvoorbeeld vogels te fotograferen. De beeldkwaliteit van deze camera’s  is overigens erg goed en de mogelijkheden worden ook steeds groter. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Lumix achteraf scherpstellen, maar of je dit daadwerkelijk gaat gebruiken.

Deze camera is geschikt voor de fotograaf die een redelijk compacte camera wil, die niet teveel hoeft in te zoomen en die voor kwaliteit gaat.(let wel! er zijn kwaliteitsverschillen tussen de merken).

Voordelen van deze camera

Ja er zijn voordelen bij deze camera, ja echt

Het voordeel is dat dit type camera in staat is om scherpte diepte aan te brengen. Dat is handig, hiermee kun je het verschil maken. De kwaliteit , ja deze is ook goed. Wil je het gevoel hebben dat je echt gaat fotograferen, dan zou ik voor een systeem camera gaan. Je kunt lenzen verwisselen en haarscherpte foto’s maken.

Een mogelijkheid is om eens een kijkje te nemen bij cameraland

systeem camera

Nadelen

Het nadeel van dit type camera is dat de knopjes heel dicht bij elkaar zitten. Alhoewel dit de laatste jaren echt goed verbeterd is. Een ander nadeel kan zijn dat nog niet alle lenzen voor dit type camera er zijn.

CONCLUSIE

Een fijne camera, die kwalitatief goed is en compact is.

Benieuwd hoe je camera helemaal werkt, kom lekker op cursus

Cursusaanbod