Waar laat ik een fotoboek maken?

Fotoboek maken

Waar laat je dat doen, wat kost het en wat zijn de verschillen?

Het blijft leuk als je een fotoboek hebt gemaakt en deze komt binnen. Net als vroeger wanneer je een rolletje wegbracht en deze ontwikkeld was. Dan ging je opgewekt naar de fotozaak en bekeek je direct je foto’s.

Tja er is natuurlijk een hoop veranderd sinds de rolletjes tijd.  Je hoeft je foto’s niet meer in te plakken en de lijm kan niet na verloop van tijd uitdrogen, waardoor je foto’s uit je boek rollen. Maar het aanzetten tot het maken van een boek lijkt wel lastiger. Je hebt enige discipline nodig om te starten met het boek en wat voor boek ga je dan maken.

De fotocentrales zijn de afgelopen jaren uit de grond geschoten en wat kun jij dan kiezen.

Ik zet wat dingen op een rij voor jou, zodat jij een weg in het oerwoud kunt vinden. Ik zeg je niet dat dit de beste weg is, de makkelijkste, de leukste, de aller goedkoopste of de aller aller beste.  Dat zullen fabrikanten zelf wel zeggen, dat ze de beste zijn, de goedkoopste, de leukste etc.

Maar ik zal je mijn bevindingen van de afgelopen jaren uiteenzetten. Doe er mee wat je wilt.

Appels met peren vergelijken

Ja dat is wel een beetje wat je doet. Bij de ene afdruk centrale zit de kaft erbij, bij de ander moet je hier apart voor betalen, de volgende rekent extra voor premium pagina’s. Het is eigenlijk net als verzekeren.

Maar daarvoor lees jij niet dit artikel, jij wilt duidelijkheid hebben Jij wilt dat ik die appels met die peren ga vergelijken

Wat valt op

 

Als je fotoafdrukken besteld  op Fujipapier, is dit altijd duurder als standaard afdrukken.

Je zou denken dat een Fuji fotoboek duurder is dan een Hema fotoboek. Dat is dus niet zo. Een hardcover fotoboek van Fuji met echt Fuji papier is goedkoper dan bij de Hema. Dat is best bijzonder. Waarom zou je dan bij de Hema bestellen.

Waar je verder op moet letten is of het fotoboek een platliggende binding heeft.  Wat is een platliggende binding zul je denken? Dat is een fotoboek, waarbij als het boek open gaat, dat het mooi open valt. Je foto die je over 2 pagina’s verdeeld hebt, komt zo goed tot zijn recht. Zoals hieronder

Waar kun je nog meer op letten!

Kun je het fotoboek ophalen. Waarom zou je het fotoboek op halen. Nou dat scheelt € 4.95 verzendkosten.

De prijzen van alle fotoboeken, bij de verschillende leveranciers, komt echt overeen met elkaar. Dat ontloopt elkaar nauwelijks, als je een aantal sites afstruint, dan kun je concluderen dat je zo rond de € 35.- een vierkant fotoboek met harde kaft hebt van 20 x 20 cm met ongeveer 24 blz.

Een harde kaft? waarom zou je dat niet willen, dan blijft je boek het langst mooi. Verder let er even op of het boek een platliggende binding heeft. Zo komen jouw foto’s als beste tot zijn recht.

Saal Ditgitaal

In opdracht van Saal digitaal mocht ik een fotoboek maken. Dat is leuk want dan kun je dat even uitproberen. Waarin zij uitblinken is dat je nu ook hele luxe boeken met een lederen / foto voorkant kunt bestellen. Een prachtig product al zeg ik het zelf.

Verder is de besturing van het programma erg eenvoudig en kun je makkelijk e-mail contact hebben.

Wat ik wel een groot nadeel vind is dat je alleen met paypal en credit card kunt betalen, verder zijn ze niet telefonisch bereikbaar.

Echt luxe

Wil je echt een luxe fotoboek voor bijvoorbeeld een bruiloft, dan zou ik kiezen voor Profotonet.

Zij zitten gewoon in Nederland, zijn wel een prijsklasse hoger, maar je hebt het product redelijk snel.

Je kunt gewoon met I-deal betalen,zelfs achteraf betalen.

Wat wel een groot nadeel van Profotonet is, is dat er telkens een prijs voor alles bijkomt. Ieder detail wordt apart berekend.

Ze zijn telefonisch bereikbaar. Dat is echt heel fijn als je een bruidsboek maakt. Je wilt het beste voor je bruidspaar en kunt direct informeren wat de mogelijkheden zijn.

Samenvatting

Wil je een fotoboek bestellen voor je vakantie of van je kinderen, dan ontlopen alle sites elkaar niet. Je hebt bij de Hema echt niet een veel slechter product dan bij de Fuji.

De CEWE, Saal digitaal en Albelli leveren ook prima fotoboeken.

Mijn voorkeur gaat uit naar Fuji. Waarom? Ik kan het product om de hoek halen, ik heb een kwalitatief hoogwaardig boek met echt Fujipapier en de prijs is ook prima. Tevens zijn de bladzijden platliggend gebonden.

Een bruidsboek bestel ik bij Profotonet, Wanneer Saal Digitaal over zou gaan op I-deal betalingen, is het zekers het overwegen waard om zaken te gaan doen.

Meer te weten komen over fotoafdrukken, lees het hier