Workshop macrofotografie

Workshop macrofotografie in Egmond

Jij hebt een macrolens of bent van plan er een aan te schaffen. De macrolens is net wat lastigere dan een standaardlens, daarom is het zinvol om een workshop te volgen. Zo kun jij  de lens optimaal gaan gebruiken en plezier beleven aan deze lens. 

Deze workshop is op zaterdag 22 juni 2024 van 09.15-11.15 Bij het heilige water van Adelbert bij de duinen in Egmond Binnen.

Op deze locatie kunnen we aan de slag met klaprozen

Wat ga je leren

Eerst krijg je uitgebreid uitleg. Welke waardes gebruik je, hoe stel je je camera in.

Tijdens deze workshop macrofotografie duik je een andere wereld in. Je leert hoe je haarscherpe foto’s kunt maken met je macrolens en heel precies scherpstelt. De macrolens is meestal 1:1 cm, dat betekent dat 1 cm in het echt ook 1 cm in beeld is . Hoe zorg je er dan voor dat je haarscherpte foto’s krijgt. Tijdens deze workshop ga je dat stap voor stap leren. We nemen uitgebreid de tijd om dit te ontdekken en wat de mogelijkheden zijn.

Compositie, licht meten

Verder kijken we naar de juiste compositie. Je achtergrond is net zo belangrijk als je voorgrond. Tot slot hebben we aandacht voor het meten van je licht. Doordat je beeld is uitvergroot, raakt je lichtmeter sneller in de war. Hoe vang je dit op?

Daarna ga je zelf aan de slag en ontvang je tips en adviezen. Zo kan ieder op zijn of haar niveau aan de slag. Tot slot bespreken we de foto’s met de groep.

Kortom: een fantastische workshop wanneer je het uiterste uit je macrolens wilt halen.

De kosten bedragen € 37.-

We zijn met een groep van maximaal 8 mensen.

Wat ga je leren

  • Secuur scherpstellen.
  • Compositie met de macrolens
  • Werken in de M stand
  • gebruik maken van een rijstzak of klein statief
  • Met mooie plaatjes thuis komen.

Interesse, meld je aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Andere workshops vind je hier